Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.

Egyéb terméket szeretne,vagy nem tudja beszerezni?

Hívjon bátran! +36204649644

JAVALLAT Macskakarom kéreg kapszula 50db
JAVALLAT Macskakarom kéreg kapszula 50db
1 895 Ft

JAVALLAT Macskakarom kéreg kapszula 50db

18
Itt jársz: Kezdőlap Gyógynövények Immunrendszer Védekezőképesség fokozása MACSKAKAROM KÉREG
Macskakarom kéreg teljes értékű gyógynövény
A macskakarom támogatja az ízületek egészségét és az immunrendszert
Macskakarom (Uncaria tomentosa)
MACSKAKAROM KÉREG
1.890 Ft
50 db teljes értékű gyógynövényport tartalmazó kapszula

Egészségügyi hatásai:
1. Elősegíti az ízületek egészségét, a végtagok könnyű mozgatását
2. Támogatja az immunrendszer egészségét

Népgyógyászati alkalmazása:
Az macskakarmot régóta és sokrétűen alkalmazzák a dél-amerikai népgyógyászatban (emésztési panaszok, paraziták okozta betegségek, ízületi panaszok, magas vérnyomás stb. esetén)

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. április 19.
Kívánságlistára teszem
1
db
TELEFONOS MEGRENDELÉS

Ajándékok a vásárláshoz:

Bármely gyógynövény vásárlása esetén: 1.900 Ft helyett ingyenesen töltheted le 150 oldalas gyógynövénykönyvünket!
4.990 Ft felett: minden 5000 Ft vásárlás után 500 Ft-os kupont adunk ajándékba (tehát 10.000 Ft után már 1000 Ft-os kupont, és így tovább...).
9.990 Ft felett: ingyenesen kiszállítjuk a megrendelt termékeket!
Részletes ismertető
EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

1. AZ ÍZÜLETEK EGÉSZSÉGÉT ÉS A VÉGTAGOK KÖNNYŰ MOZGATÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Egy ausztriai klinikai vizsgálatba olyan reumatoid artritiszben szenvedő betegeket vontak be, akiket korábban szulfaszalazinnal és hidroxi-klorinnal kezeltek. A negyven beteget két csoportra osztották, az egyik felük macskakarom-kivonatot, a másik felük pedig placebót (hatóanyag nélküli készítményt) kapott. A 24 hetes kezelés végén a macskakarmot kapó csoportban 53 százalékkal csökkent a fájdalmas ízületek száma (a placebocsoportban 24 százalékkal). A kísérletet ezután tovább folytatták és a placebocsoport tagjai is macskakarom-kivonatot kaptak. 28 hét elteltével ebben a csoportban is jelentősen csökkent a fájdalmas és duzzadt ízületek száma. (Dr. Mur és munkatársai kutatása)
Peruban porított macskakarmot vizsgálták klinikai kutatásban. Ebben 45 térdízületi gyulladásos beteg vett részt. Közülük 30-an macskagyökérport, 15-en pedig placebót kaptak. Az eredményeket vérvizsgálatok alapján értékelték. A macskakarom-kezelésnek nem volt negatív hatása a vérparaméterekre és a májműködésre. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a macskakarom antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagai a TNF-alfa és kisebb mértékben a PGE2 termelést gátolják (mindkettő a szervezet által termel gyulladásserkentő anyag) (Dr. Piscoya és munkatársai kutatása)
A macskakarom hatását más gyógynövényekkel kombináltan is kutatták. Az indiai vizsgálatban egy olyan készítmény hatását vizsgálták, amelyben a macskakarom mellett macagyökér is volt. A vizsgálatba bevont 95 ízületi kopásos (oszteoartritiszes) személyek fele macskakarom-készítményt, a másik felük pedig glükozamin-szulfátot kapott. A kutatás végén (8 hét elteltével) azoknál a betegeknél tekintették eredményesnek a kezelést, akiknél a fájdalom mértéke legalább 20 százalékkal csökkent. Ez a glüközamin-szulfátot szedő csoportnál 89 százalék volt, míg a macskakarom-készítmény esetén 94 százalék. A macskakarommal kezelt betegeknél a fájdalom mértéke és az ízületi merevség általában a felére csökkent, míg az ízület hajlíthatóság ugyanennyivel nőtt. (Dr. Mehta és munkatársai kutatása).

2. AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
Egy svédországi kutatásban azt vizsgálták, hogy a pneumococcus elleni oltás hatékonyságát hogyan befolyásolja a macskakarom kéregből készült kivonat. A kutatásban 23 fő vett részt, közülük 11-en kaptak az oltással egy időben macskakarmot, míg 12 semmilyen más kezelésben nem részesültek. Öt hónap elteltével statisztikailag jelentős immunerősödést figyeltek meg a macskakarmot kapó személyeknél, amelyet vérvizsgálattal igazoltak. (Dr. Lamm és munkatársai kutatása)
Egy másik svédországi kutatásban olyan személyek vettek részt, akik daganatos betegségük miatt kemoterápiás kezelésben részesültek. A betegek egy része macskakarom-kivonatot kapott, a másik részük nem kapott kiegészítő kezelést. A kezelés nyolc hétig tartott. A vizsgálat végén a macskakarmot kapó személyeknél jelentősen csökkent a DNS-károsodás, miközben jobban működtek a DNS-t javító mechanizmusok. A macskakarmot kapók limfocitái (fehérvérsejtjei) jobban szaporodtak. (Dr. Sheng és munkatársai kutatása)
Az előző kutatáshoz kapcsolódóan egészséges férfiakon is vizsgálták a macskakarom készítmény hatását. Ez a kutatás megállapította, hogy hat hét elteltével a vizsgált alanyok immunrendszere erősödött, ugyanis jelentős fehérvérsejtszám-növekedést tapasztaltak náluk. (Dr. Sheng és munkatársai kutatása)
MACSKAKAROM A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
Az macskakarmot régóta és sokrétűen alkalmazzák a dél-amerikai népgyógyászatban, de folyamatosan terjed a használata az európai és amerikai földrészen is. Az említett területeken túl a következő esetekben is gyakran alkalmazzák: emésztési panaszok, paraziták okozta betegségek, herpesz, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, magas vérnyomás, Alzheimer-kór, csontfájdalom, asztma, allergiás nátha, fekélyes bélgyulladások (TRC Natural Medicines).
1 895 Ft
Részletek
Összetevők Kapszulánként 400 mg macskakarom (Uncariae tomentsae cortex) teljes értékű gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK
A macskakarom fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Csökkentheti a vérlemezkék összetapadását, ezért erősítheti a vérhígító gyógyszerek hatását.
Fokozhatja a vérnyomáscsökkentő és kalciumcsatorna-blokkoló gyógyszerek hatását.
Terhes és szoptató anyáknak és 18 éven aluliaknak nem javasolt a fogyasztása.
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Adatok
Cikkszám:
5999569810609