Részletek
Összetevők: sűrítőanyag (konjakgumi E425).
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 770 kJ / 193 kcal
Zsír< 0,5 g
amelyből telített zsírsavak< 0,5 g
Szénhidrát 2,1 g
amelyből cukrok < 0,5 g
Rost 88,2 g
Fehérje 0,6 g
Só 1,25 g
A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost.
Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe! A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!