Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.

Egyéb terméket szeretne,vagy nem tudja beszerezni?

Hívjon bátran! +36204649644

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
ÁSZF

1. Az ÁSZF hatálya

Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) hatálya a Biobogyó Biobolt Üzelmeltető:Ördög Szilvia Renáta E.V., 6726 Szeged, SZŐREGI ÚT 31/a  (továbbiakban: Biobogyó Biobolt áruház) és vevői közötti valamennyi, a www.biobogyobiobolt.unas.hu Online áruházon keresztül zajló szolgáltatásra érvényes.

A Biobogyó Biobolt áruházon keresztül történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény szabályozza.

A Webáruházat Ördög Szilvia Renáta E.V. üzemelteti. 
Székhely:6726 Szeged Szőregi út 31/A
Telephely: 6726 Szeged Csanádi utca 7.
Adószám: 53785062-1-26
Nyilvántartási szám:54486285
Levelezési cím: 6726 Szeged Csanádi utca 7.
Telefon: +36 204649644
Email: biobogyobiobolt@gmail.com

2. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejöttével kapcsolatban

2.1. Biobogyó Biobolt áruházban kizárólag elektronikus úton leadott megrendeléseket áll módunkban teljesíteni a jelen ÁSZF-ben meghatározottak szerint.

2.2. A Biobogyó Biobolt áruház szolgáltatásainak használatára az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult. A szolgáltatások minden felhasználó számára regisztráció nélkül igénybe vehetők.

2.3. A Felek között az áru megvásárlásával szerződés jön létre, amely írásba foglalt szerződésnek minősül. A Szolgáltató iktatja azt, és annak létrejöttét követően a jogszabályban előírt ideig köteles és jogosult megőrizni.

2.4. A Szolgáltató és Felhasználó között létrejövő szerződés nyelve: magyar.

2.5. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

 

2.6. Megrendelés elküldése

A megrendelés elküldésének folyamatával kapcsolatban részletesen tájékozódhat!

A megrendelés elektronikus úton történő elküldésével (a Biobogyó Biobolt áruház részére) kötelező ajánlat jön létre.

 

2.7. Szerződéskötés

Az áruválaszték leírása a Biobogyó Biobolt áruházban szemléltetési célokat szolgál, nem minősül kötelező eladási ajánlatnak.

A Biobogyó Biobolt áruház azáltal ad szerződéskötésre vonatkozó, kötelező ajánlatot, hogy a Vevő a megrendelési folyamatot a " Rendelés elküldése " gombra történő kattintással lezárja. Vevő ezután e-mail-ben írásos visszaigazolást kap arról, hogy rendelése beérkezett (rendelés visszaigazolás). Ez a rendelés visszaigazolás nem jelenti az ajánlat elfogadását.

A szerződés csak azáltal jön létre, amikor a Biobogyó Biobolt áruház a megrendelt terméket a Vevő részére elküldi és a feladásról a Vevőt egy e-mailben értesíti (feladási értesítés).

A Szolgáltató iktatja jelen szerződést, és annak létrejöttét követően a jogszabályban előírt ideig köteles és jogosult megőrizni.

 

3. Megrendelés

3.1. A Biobogyó Biobolt áruház oldalán megtalálható termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit az adott árucikk információs oldaláról lehet megismerni. A termékek részletes tulajdonságait a termékekhez mellékelésre kerülő használati utasítás tartalmazza. A Biobogyó Biobolt áruház oldalán megjelentetett termékképek helyenként csak illusztrációk, azok a valóságtól eltérhetnek.

3.2. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. A vásárlást megelőzően ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére, amennyiben kérdése merülne fel.

3.3. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

3.4. A szállítási költséggel kapcsolatban részletesen a szállítás menüpont alatt tájékozódhat.

3.5. Szolgáltató fenntartja a Biobogyó Biobolt áruházban megvásárolható termékek árváltoztatásának jogát, azzal a feltétellel, hogy a módosítás a Biobogyó Biobolt áruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

3.6. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Biobogyó Biobolt áruházban feltüntetésre, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

3.7. Szolgáltató a Biobogyó Biobolt áruházon keresztül történő megrendeléseket csak abban az esetben fogadja el, ha az Ügyfél a megrendelés teljesítéséhez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. Amennyiben az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölti ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól. A megrendelés elküldése mindaddig nem engedélyezett, ameddig ezeknek a mezőknek a kitöltése nem megfelelő.

3.8. A Szolgáltatót a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelméért, illetve az egyéb problémákért, hibákért semminemű felelősség nem terheli.

A rendelés leadása a Vevő részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

 

4. Adatbeviteli hibák javítása

4.1. Megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig az adatbeviteli hibák javítására a Biobogyó Biobolt áruház Kosár oldalán van lehetőség. (pl. termék törlése a kosárból az „Eltávolítás” ikonra kattintva).

 

5. Megrendelés visszaigazolása

5.1. A Vevő által elküldött megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mailben legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja. Jelen visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vevő által a vásárlás során megadott adatokat: személyes adatok, számlázási és szállítási információk, a fizetés módját, valamint a rendelés azonosítóját, dátumát, a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék(ek) árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

Fontos, ez a visszaigazoló email tájékoztatja a Vevőt arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett és elfogadásra került.

5.2. Ha a Vevő rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, haladéktalanul keresse fel Ügyfélszolgálatunkat.

 

6. Szállítási és fizetési feltételek

6.1. Szolgáltató a megrendelt árut házhoz szállítja szállítmányozó cég igénybevételével. A szállítási díjat minden esetben az Ügyfél viseli, amely fuvardíj a megrendelést összesítő képernyőn, a számlán és a visszaigazoló e-mailben is feltüntetésre kerül.

Aktuális szállítás díjainkkal és határidőinkkel kapcsolatban itt tájékozódhat.

6.2. Szolgáltató fenntartja az árváltozás jogát a szállítási díjra vonatkozóan, azzal a feltétellel, hogy a módosítás a Biobogyó Biobolt áruházban való megjelenéssel egy időben lép hatályba, valamint hogy a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

6.3. A Biobogyó Biobolt áruház szállítás menüpontja alatt közölt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek.

6.4. Szolgáltató a Biobogyó Biobolt áruházon keresztül megrendelt szolgáltatásokat a Vevő részére, a rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti.

6.5. Ha nem lenne raktáron valamennyi megrendelt termék, a Biobogyó Biobolt áruház saját költségére részszállítmányra jogosult, amennyiben annak elfogadása a Vevő részéről elvárható.

6.6. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Biobogyó Biobolt áruház a Vevőt haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a Vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

6.7. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Biobogyó Biobolt áruház díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a Vevő választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól. Műszaki termékek esetében erre az átvételtől számított 14 napon belül van lehetőség, ezt követően a garanciális szervízhez kell fordulni.

6.8. Abban az esetben, ha egy Vevőtől azonos napon több megrendelés érkezik be a Szolgáltatóhoz, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben a Vevő a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetősége, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód.

6.9. A Biobogyó Biobolt áruház megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 45/2014. (II.26.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

6.10. Arra az esetre, ha a Biobogyó Biobolt áruház a megrendelt árut saját hibáján kívül nem tudja kiszállítani, mivel a szállítójától nem kapta meg a terméket, a Biobogyó Biobolt áruháznak joga van visszalépni a szerződéstől. Ezen esetben a Biobogyó Biobolt áruház az ügyfelet haladéktalanul informálja és egy alternatív, hasonló terméket javasol számára. Ha nincs ilyen hasonlatos termék, vagy az ügyfél nem kívánja az így felajánlott alternatív termék szállítását, a Biobogyó Biobolt áruház az ügyfél által már eszközölt ellenszolgáltatásokat haladéktalanul visszatéríti.

6.11. Ügyfél a Szolgáltató által biztosított fizetési módokról az Információk/Fizetés menüpont alatt tájékozódhat.

 

7. Tulajdonjog fenntartása

Amíg az áru teljes ellenértéke kifizetésre nem kerül, az Ördög Szilvia Renáta E.V. tulajdonát képezi. A tulajdonjog átszállása előtt a Biobogyó Biobolt áruház beleegyezése nélkül nem lehetséges az áru elzálogosítása, biztosítékként történő átadása, feldolgozása vagy átalakítása.

 

8. Elállási jog

Minden fogyasztó 30 napos elállási joggal rendelkezik. Fogyasztónak tekintendő minden természetes személy, aki olyan célból köt jogügyletet, amely sem vállalkozói, sem önálló tevékenységéhez nem köthető. Az elállási joghoz és annak gyakorlásához a következő szabályozások az irányadók. További, elállással kapcsolatos kérdések esetén a vevő a Biobogyó Biobolt áruház ügyfélszolgálatához fordulhat.

 

8.1. Elállási tájékoztató

Ön 30 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 30 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási határidő a termék adásvételére irányuló szerződés esetében attól a naptól számított 30 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: 
6726 Szeged, Csanádi út 7,biobogyobiobolt@gmail.com. email címre.

Ebből a célból felhasználhatja az alább mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is.

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 30 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 30 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 30 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

8.2. Elállási jog alóli kivételek

Az elállási jog nem előírt az alábbiakra vonatkozóan:

 • a fogyasztó által megadott jellemzőknek megfelelően elkészített vagy egyértelműen a fogyasztó személyére szabott áruk értékesítése esetében
 • romlandó vagy minőségüket rövid ideig megőrző áruk értékesítése esetében
 • olyan lezárt csomagolású áruk értékesítése esetében, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a csomagolás szállítást követő felbontása után nem küldhetők vissza
 • olyan áruk értékesítése esetében, amelyek jellegüknél fogva a kiszállítást követően szétválaszthatatlanul keverednek más termékekkel

 

8.3. Elállási nyilatkozat

Elállási nyilatkozat-minta

A szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza a következő címre:
— Biobogyó Biobolt , 6726 Szeged, Csanádi utca 7. , biobogyobiobolt@gmail.com, +36 204649644
— Alulírott/ak (*) kijelenti/k, hogy alulírott/ak (*) eláll/nak (*) az alábbi áruk 
adásvételétől (*)/az alábbi szolgáltatás igénybevételétől (*) 
— Megrendelés időpontja (*) / átvétel időpontja (*) 
— Fogyasztó(k) neve
— Fogyasztó(k) címe
— A fogyasztó(k) aláírása (kizárólag írásban történő értesítés esetén) 
— Kelt
_______________
(*) A nem kívánt rész törlendő.

 

9. Kuponok

Kupon beváltásakor figyelembe kell venni a specifikusan érvényes beváltási feltételeket, úgy mint minimum rendelési mennyiség, érvényesség, stb. A kuponokon megtalálhatók a megfelelő információk. Vásárlásonként csak egy kupont lehet beváltani ill. egy rendeléshez/ügyfélhez kötődő kedvezményt lehet igénybe venni. A kuponok készpénzre váltására ill. korábbi rendelésekre vonatkozó, utólagos elszámolására nincs mód. A kuponok eladása nem engedélyezett.

 

10. Egyéb rendelkezések

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak, tartós fogyasztási cikkek esetében a kötelező jótállás 1 év. Javítás esetén a jótállási idő újra indul.

A Biobogyó Biobolt áruház nem szállít hűtést igénylő, illetve rövid szavatosságú termékeket, élelmiszereket (pl.: pékáru). Ha bármilyen hiba folytán megjelenne a termékek/kategóriák között, kérem tekintse semmisnek és jelezze ügyfélszolgálatunknak.

A Biobogyó Bioboltáruház-ban a server automatikus frissítése folytán előfordulhat, hogy egy termék többször megjelenik, akár különböző árakon, ilyen esetben az alacsonyabb ár tekinthető tényleges árnak. Ha az előbb említett hibával találkozik kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak.

Biobogyó Biobolt áruház képi és multimédiás hirdetéseiben (promóciós kép, katalógus) feltüntetett "Régi ár"-ak, és kedvezmény mértékek (százalék) a szezonális akcióban szereplő termékeknél eltérhetnek a Biobogyó Biobolt áruház-ban szereplő adott termékre vonatkozó "Régi ár"-tól. Az akciós árat ez nem befolyásolja.

A Biobogyó Biobolt áruház rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Biobogyó Biobolt áruház magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A Biobogyó Biobolt áruház fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.

A Biobogyo Biobolt oldal szerkesztősége nem jogosult orvosi praxis folytatására. Az itt olvasható tanácsok és receptek nem helyettesítik egy szakember utasításait.

Amennyiben bármi olyat olvas, ami ellenkezne az orvosa útmutatásaival, akkor minden esetben a kezelőorvosa által előírtakat kövesse!

A Biobogyó Biobolt oldal nem vállal felelőséget a közölt receptek, házi és egészségügyi tanácsok alkalmazásából eredő esetleges károkért.

A Biobogyó Biobolt oldal nem szavatol a közölt történetek valódiságáért.

A biobogyóbiobolt.unas.hu weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért az oldal és az üzlet a felelősséget nem vállalja. Webáruházunk nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasznáni, úgy előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!

Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére. Az étrendkiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrendkiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!

11. Záró rendelkezés

Ha ezen Általános Szerződési Feltételeknek egy rendelkezése nem érvényesülne, attól a szerződés általánosságban érvényes.

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

 

                   

 

Biobogyó Biobolt

Ördög Szilvia Renáta E.V.

https://biobogyobiobolt.hu

 

 

 

          

 

              Adatkezelési tájékoztató

 

 

 

 

 1. Általános rendelkezések és elérhetőségek

A jelen tájékoztató (Tájékoztató) a  Ördög Szilvia Renáta E.V. -továbbiakban Biobogyó Biobolt  által kezelt, azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ (személyes adat) kezelésére vonatkozik.

A Biobogyó Biobolt. a GDPR rendelkezéseit 2018. május 25-től köteles      alkalmazni.

 

 • Cím: H-6726 Szeged Szőregi út 31/A
 • Weboldala: https://biobogyobiobolt.hu
 • Telefonszáma: +36 204649644
 • E-mail cím: biobogyobiobolt@gmail.com
 • Képviselő: Ördög Szilvia üzletvezető

 

Ha Önnek bármilyen kérdése vagy észrevétele van ezzel a Tájékoztatóval kapcsolatban, mielőtt használná a https://biobogyobiobolt.hu weboldalt, vagy valamilyen adatot a jelen Tájékoztató szerint átadna, kérjük lépjen kapcsolatba a Biobogyó Biobolt-tal az fenti elérhetőségek valamelyikén.

 

 1. A Tájékoztató frissítése és elérhetősége

A Biobogyó Biobolt. fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót egyoldalúan, a módosítást követő hatállyal módosítsa. Erre tekintettel ajánlott rendszeresen látogatni a https://biobogyobiobolt.hu weboldalt abból a célból, hogy figyelemmel kísérhesse a változásokat. Kérésére átadjuk Önnek a mindenkor hatályos Tájékoztatót nyomtatott formában is.

 

 1. A Tájékoztató megismerése és elfogadása

A személyes adat rendelkezésre bocsátásával Ön megerősíti, hogy a Tájékoztatónak az adat rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerte és elfogadja.

 

 1. A kezelt adatok köre és adatkezelési célok

A személyes adatok köre, az adatkezelési célok, valamint az adatkezelés időtartama és az adatokhoz való hozzáférésre jogosultak körének bemutatása:

 

E-mail küldése, fogadása során:

 

 • Az adatkezelés megnevezése, célja: önkéntesen vállalt adatmegadás után kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel.
 • Az adatkezelés jogalapja: a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi törvény (Grt.) 6. § (1) és a GDPR 6. cikk 1 a) pontja az érintett személy előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulása.
 • A kezelt adatok köre: az Ön neve, e-mail címe, a levelének tárgya, a levél tartalma, ellenőrző kód megadása. Az adatok szolgáltatása a kapcsolatfelvételt segítni Önnel, valamint a tárgyból és tartalomból következtetünk arra, hogy melyik szakterületéhez tartozik a feltett kérdés. Nélkülözhetetlen ahhoz, hogy szakszerű, minden igényt kielégítő választ, információt tudjunk adni kérdésére. Az ellenőrző kód arra a célra szolgál, hogy képesek legyünk megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől, jól használhatók a spambotok kiszűrésére.
  • Az adatkezelés időtartama: az adatokat a szakszerű megoldás, a válasz, az információ megadása után 8 napon belül töröljük. Ügyféladatbázist, ügyfélnyilvántartást ezen adatok alapján nem vezetünk, nem üzemeltetünk.
  • Kik férhetnek hozzá a személyes adatokhoz: üzletvezető, kereskedelmi alkalmazott (eladó)
   1. Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükrőlAz adatfeldolgozó székhelye:

     

   • Az adatfeldolgozó megnevezése,székhelye: UNAS Online Kft.
   • 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
  • Az adatfeldolgozó telefonszáma: +0690200200
  • Az adatfeldolgozó e-mail címe: unas@unas.hu

  Az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi a szervereken. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

   

  1. A https://biobogyobiobolt.hu weboldalon felhasznált bitsütik (cookie)

  A https://biobogyobiobolt.hu weboldalon nem használunk bitsütiket (cookies).

   

  1. Gyermekekkel és harmadik személyekkel kapcsolatos személyes adatok

  16.

  adatot, kivéve, ha szülőktől ehhez engedélyt kértek.

  Személyes adatok rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az

  információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott.

  Amennyiben Ön bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy, akinek a nevében eljár) beleegyezését kérni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben Ön köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Előfordulhat, hogy a Biobogyó Biobolt valamely érintett személlyel személyes kapcsolatba nem kerül, így a jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani, így a Biobogyó Biobolt -ot ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül a Biobogyó Biobolt mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan.

  Mindent megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi

  információt, amelyet jogosulatlanul bocsátottak rendelkezésünkre, és biztosítjuk, hogy ezen információ más számára nem kerül továbbításra, sem általunk történő felhasználásra. Kérjem, közölje velünk haladéktalanul, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott rendelkezésre személyes adatot!


   

  1. Adatbiztonsági intézkedések

  A Biobogyó Biobolt  az általa kezelt személyes adatokat az információkhoz való hozzáférés korlátozásával védi. Csak azon személyek férhetnek hozzá az adatokhoz, akik számára az a fent említett célok elérése érdekében feltétlenül szükséges.

   

  1. Az Ön adatvédelmi jogai és jogorvoslati lehetőségei

  Ön kérelmezheti tőlünk tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását. A Biobogyó Biobolt  köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb 20 napon belül, közérthető formában, az Ön erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

   

  Ha az Ön helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesítjük, a kérelem kézhezvételét követő 20 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közöljük a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

  Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 21. §-ban meghatározott esetekben Ön tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. A Biobogyó Biobolt  a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő, legfeljebb 10 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága ügyében döntést hoz, és döntéséről Önt írásban tájékoztatja.

  Ön a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per az Ön választása szerint az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (https://naih.hu; 1530 Budapest, Pf.: 5.; telefon: +36-1-391-1400; fax:

  +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

  Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák.

  Az eljárás kezdeményezése előtt célszerű a Biobogyó Biobolt-  nak, mint adatkezelőnek elküldeni a panaszát.

   

  1. Adatvédelmi jogok és jogorvoslatok
  2. május 25-ét követően az Ön adatvédelmi jogait és jogorvoslati lehetőségeit, és ezzel kapcsolatban a GDPR vonatkozó rendelkezéseit és korlátozásait részletesen a GDPR tartalmazza, különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei.

   

  Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb rendelkezéseket:

   

  • Az Ön hozzáférési joga
  • Ön jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van,

  Ön jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel a személyes adatokat közöltük vagy közölni fogjuk, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  • adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  • az Ön joga, hogy kérelmezheti tőlünk az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  • valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  • automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az Önre nézve milyen várható következményekkel jár.
  • Ha személyes adatoknak harmadik országba történő továbbítására kerül sor, Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a megfelelő garanciákról.
  • Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Ön rendelkezésére bocsátjuk. Ha Ön elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt Ön másként kéri.

   

  • A helyesbítéshez való jog

  Ön jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes

  adatok egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő kiegészítését.

   

  • A törléshez (elfeledtetéshez) való jog
  • Ön jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
   • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
   • Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
   • Ön tiltakozik az adatkezelése ellen, és adott esetben nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
   • a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
   • a személyes adatokat a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
   • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került
  • Ha a City Pc Shop Bt. nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és az (1) bekezdés értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket ideértve technikai intézkedéseket annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy a személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
  • Az (1) és (2) bekezdés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges, többek között:
   • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
   • a személyes adatok kezelését előíró, a ránk alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából;

  a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az (1) bekezdésben említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést;

                  jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez

  • Az adatkezelés korlátozásához való jog
  • Ön jogosult arra, hogy kérésére korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
   • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát;
   • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
   • már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
   • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Biobogyó Biobolt. jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival
  • Ha az adatkezelés az (1) bekezdés alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet
  • Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatjuk Ön
  • A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

  A Biobogyó Biobolt. minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés- korlátozásról akivel, illetve amellyel a személyes adatot közöltük kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az Ön kérésére tájékoztatjuk e címzettekről.

   

  • Az adathordozhatósághoz való jog
  • Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, általa a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a Biobogyó Biobolt ha:
   • az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul;
   • az adatkezelés automatizált módon történik.
  • Az adatok hordozhatóságához való jog (1) bekezdés szerinti gyakorlása során Ön jogosult arra, hogy ha ez technikailag megvalósítható kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

   

  • A tiltakozáshoz való jog
  • Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen, ideértve profilalkotást is. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezeljük tovább kivéve, ha bizonyítjuk, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságával szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  • Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
  • Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.
  • Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve Ön a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon

  alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

  • Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

   

  • A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog Ön jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál - különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban - ha az Ön megítélése szerint az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR-t. Magyarországon az illetékes felügyeleti hatóság:

  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság https://naih.hu

  1530 Budapest, Pf.: 5.

  telefon: +36-1-391-1400

  fax: +36-1-391-1410

  e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

   

  • A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog
  • Ön jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság Önre vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével
  • Ön jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja Önt a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.
  • A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

   

  • Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

   

  • Ön hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nek nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti
  • Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt

   

  Ördög Szilvia Renáta

  üzletvezető

   

  Szeged, 2018. május 22.